Locul naşterii celebrului revoluţionar argentinian Ernesto "Che" Guevara a fost pus în vânzare în oraşul Rosario din Argentina.

Actualul proprietar, Francisco Farruggia, a declarat că a cumpărat în 2002 un apartament de 240 de metri pătraţi într-o clădire în stil neoclasic din centrul oraşului, cu intenţia de a-l transforma într-un centru cultural, însă planul nu s-a concretizat niciodată, potrivit Agerpres. Omul de afaceri argentinian nu a precizat şi la ce preţ scoate la vânzare apartamentul în care s-a născut faimosul revoluţionar.

Che GuevaraSursa foto: Google Street View

De-a lungul anilor, clădirea (foto sus) dintre străzile Urquiza şi Entre Ríos a atras un număr de vizitatori iluştri. Printre aceştia s-au numărat fostul preşedinte al Uruguay-ului, Jose Pepe Mujica, şi copiii lui Fidel Castro, liderul revoluţionar din Cuba. Dar poate cel mai cunoscut vizitator a fost Alberto Granados, care a călătorit alături de Che Guevara în tinereţe pe motocicletă prin America de Sud în anii '50.

Che Guevara s-a născut în Argentina într-o familie bogată din clasa de mijloc în 1928, însă ulterior s-a radicalizat din cauza sărăciei şi foametei pe care a constatat-o în America de Sud. A jucat un rol cheie în revoluţia cubaneză din 1953-1959, care l-a înlăturat de la putere pe dictatorul Fulgencio Batista, iar ulterior şi-a exprimat dorinţa de a răspândi revoluţia în America de Sud şi în alte ţări în curs de dezvoltare.

Sursa foto: Tupungato / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri