Actualul presedinte-director general al BRD-Groupe Societe Generale, Patrick Gelin, a declarat, vineri, ca urmeaza sa devina, in curand, presedinte al consiliului de supraveghere al noii subsidiare din Republica Moldova a grupului financiar francez, Mobiasbanca.

Grupul financiar francez Societe Generale a cumparat, la inceputul anului, 70,57% din actiunile bancii Mobiasbanca, a cincea ca marime din Republica Moldova, pentru care a platit 18,4 milioane euro. "SocGen a demarat procesul de achizitie a pachetului minoritar", a mai spus spus Gelin, citat de NewsIn.

Banca moldoveneasca va avea o conducere dupa model corporativ, cu un consiliu de supraveghere si un comitet director, din care vor face parte si membri din conducerea BRD. Astfel, Claudiu Cercel, director in divizia de operatii de piata al BRD-Groupe Societe Generale, va deveni si el membru in consiliul de supraveghere al Mobiasbanca.

De altfel, conducerea subsidiarei din Moldova a SocGen va fi compusa din personal expatriat din cadrul grupului francez, directori din BRD si din membri din Republica Moldova. Pentru activitatea bancii, care are o cota de piata de 8% in tara vecina, va fi folosit modelul BRD, iar riscurile vor fi controlate de subsidiara din Romania a grupului francez. De altfel, in raportul financiar al Societe Generale pe anul 2006, se mentioneaza ca noua achizitie Mobiasbanca, "va fi administrata in sinergie cu reteaua BRD din tara vecina, Romania".

Societe Generale este unul dintre cele mai mari grupuri financiar-bancare din Europa si a saptea companie franceza ca marime dupa valoarea de piata, avand o capitalizare bursiera de peste 60 miliarde euro.

Subsidiara romaneasca a grupului financiar francez, BRD-Groupe Societe Generale, este a doua banca din Romania, cu active de 28,03 miliarde lei (8,29 miliarde euro) si o cota de piata de 16,28% la sfarsitul anului 2006, potrivit datelor bancii centrale. Banca are o capitalizare bursiera de peste 15 miliarde lei (circa 4,4 miliarde euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri