Poate că economia la nivel global suferă din cauza pandemiei de Covid-19, dar nu și portofelul lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon. Acum avuția sa a ajuns la aproape 172 miliarde de dolari, un nou record pentru cea mai bogată persoană din lume, potrivit Bloomberg Billionaire Index.

O mare parte din averea lui Jeff Bezos este legată de Amazon, companie pe care a fondat-o în urmă cu 26 de ani. Astăzi, antreprenorul american mai deține aproximativ 12% din acțiunile companiei, a căror valoare s-a apreciat, în prezent, cu 56%, comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut.

Acest lucru se datorează faptului că Amazon a beneficiat de o creștere uriașă a cumpărăturilor realizate în mediul online în perioada pandemiei de Covid-19, în contextul în care magazinele clasice au fost închise.

Citește și: Jeff Bezos: Răspunde la aceste 12 întrebări pentru o viață de succes

Ca urmare, CNN scrie că, în această săptămână, averea lui Jeff Bezos a depășit până și recordul anterior, atins înainte de a divorța de fosta sa soție MacKenzie. Anul trecut, cuplul a divorțat după 25 de ani de căsătorie, iar ea a primit o pondere de 25% din acțiunile Amazon ale fostului cuplu, ceea ce reprezintă aproximativ o participație de 4% în companie.

Amazon s-a confruntat de-a lungul timpului cu numeroase critici legate de siguranța și salarizarea angajaților. Compania însă a anunțat saptamâna aceasta că a acordat peste 500 de milioane de dolari angajaților care au fost alături de companie pe toată luna iunie.

Citește și: Jeff Bezos, sfaturi pentru antreprenori. De ce nimeni nu face asta?

Cu mult timp inainte de a deveni cunoscut pe scena mondiala a antreprenoriatului, Jeff Bezos a lucrat pe timp de vara la McDonald’s ca mai apoi sa fie angajat la un start-up de telecomunicatii, unde se ocupa de depistarea erorilor software. In cadrul acestui startup a ajuns sa ocupe pozitia de head of development si director peste divizia de serivicii clienti.

Bezos a fondat Amazon in anul 1994, fiind initial un site pe care erau vandute carti. Viziunea si determinarea lui Jeff Bezos au facut ca, la 26 de ani distanta de la acel moment, Amazon sa devina una dintre cele mai importante companii de tehnologie din lume.

Sursa foto: lev radin / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri