Poliţia daneză anchetează un act de vandalism care a vizat celebra statuie "Mica Sirenă" din Copenhaga, ce are o înălţime de 1,25 metri, a anunţat presa locală. Mesajul "Peşte Rasist" a fost scris cu un pulverizator de vopsea pe stânca pe care a fost montată statuia.

Nu este cunoscut cu exactitate momentul în care a avut loc incidentul, însă celebra statuie daneză a fost de-a lungul anilor ţinta unor vandali şi protestatari, care au vopsit-o în diverse culori şi chiar i-au tăiat capul şi unul dintre braţe. La un moment dat, "Mica Sirenă" a fost drapată cu o burka, potrivit Agerpres.

În ianuarie, mesajul "Free Hong Kong" a fost scris cu vopsea roşie la baza statuii. Statuia "Mica Sirenă", inspirată din povestirea omonimă a scriitorului danez Hans Christian Andersen, a fost inaugurată în portul din Copenhaga în anul 1913.

Recent, şi alte statui din Danemarca au fost vandalizate, inclusiv statuia misionarului danezo-norvegian Hans Egede din Copenhaga, care a fost vopsită în roşu. Hans Egede este creditat cu înfiinţarea oraşului Nuuk, capitala Groenlandei, în 1728.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri