Grupul american International Intellectual Property Alliance a recomandat ca Bulgaria sa ramana in continuare pe "lista neagra" a statelor unde pirateria informatica este inca bine dezvoltata, informeaza NewsIn citand Sofia News Agency.

Companiile din Statele Unite pierd aproximativ 75 de milioane de dolari pe an din cauza vanzarii de muzica piratata in Bulgaria si alte 24 de milioane de dolari din cauza piratarii de programe informatice (software).

Procentajul de pe piata bulgara a muzicii piratate se apropie de 75%, in timp ce software-ul piratat reprezinta 69% din piata, reiese din acest raport, care adauga ca o parte din piata produselor piratate din Bulgaria este controlata de grupurile infractionale organizate.

Alianta a recomandat Bulgariei sa isi sporeasca masurile impotriva pirateriei prin intermediul internetului, fiind vizate in special companiile ce ofera acces la internet si retelele locale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri