Un nou protest al cadrelor medicale a izbucnit la Paris, chiar de Ziua Națională, ceea ce a transformat parada obișnuită într-una atipică.

Cadrele medicale cer salarii mai mari, dar și condiții de muncă mai bune. Oamenii spun că pandemia de coronavirus a scos în evidență slaba pregătire a sistemului de sănătate. Ei acuză lipsa dotărilor și a personalului necesar pentru tratarea cazurilor urgente. În plus, protestatarii au avut asupra lor fumigene, ceea ce a declanșat seria de violențe.

De asemenea, protestatarii nu poartă mască de protecție sau nu o poartă în mod corect, nerespectând nici distanța socială.

Luna trecută, un alt protest al cadrelor medicale s-a transformat într-o bătaie generală pe străzile Parisului, presărată cu pietre, gaze lacrimogene și mașini distruse, scrie Digi24.

Marți, de Ziua Națională a Franței, la Paris s-a desfășurat și o paradă, a cărei temă a fost „O naţiune hotărâtă şi solidară". Eveniment a fost unul de o amploare redusă din cauza pandemiei, dar care a declanșat multe emoții. Asta fiindcă printre invitații din Place de la Concorde au fost mulți dintre cei aflați în prima linie a luptei cu virusul. Medici, asistente, pompieri, polițiști, cu toții au fost aplaudați de cei prezenți, în frunte cu președintele Emmanuel Macron.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri