Poliţia kenyană a arestat un gardian de închisoare sub acuzaţia că a violat o femeie infectată cu COVID-19 dintr-un centru destinat persoanelor aflate în izolare pe care gardianul trebuia să-l păzească, conform unui raport al poliţiei dat publicităţii, transmite Reuters.

Acesta a fost ultimul dintr-un şir de incidente privind condiţiile foarte proaste din unele locaţii guvernamentale pentru tratarea coronavirusului din această ţară din estul Africii, scrie Agerpres.

Astfel de incidente produse în centrele de izolare au efectul de a-i demobiliza pe kenyenii care doresc să se testeze pentru noul coronavirus

Recent, tot în Kenya, s-au înregistrat câteva evadări din centre de carantină, în contextul apariţiei a numeroase plângeri despre mâncarea proastă, lipsa apei şi a produselor de igienă din aceste centre.

În luna martie, autorităţile kenyene anunţau că investighează un caz de sinucidere dintr-un astfel de centru de carantină.

Ultimul incident s-a produs la un centru de carantină din oraşul Busia (la graniţa de vest a Kenyei), centru păzit de poliţişti şi de gardieni de închisoare, conform unui raport al poliţiei examinat de Reuters. Conform acestui raport, un coleg a observat că gardianul vorbea cu o pacientă internată şi a alertat şi alţi ofiţeri.

"Au auzit zgomot şi voci venind din incinta în care era carantinată femeia", se precizează în raport. "Ei (ofiţerii de poliţie) au intervenit şi i-au găsit pe toţi ceilalţi pacienţi afară, discutând că un gardian violează o pacientă".

"Au fost chemaţi medici. Gardianul a fost dezarmat şi internat la rândul său în carantină", se mai precizează în raport.

Plângerile despre brutalitatea forţelor de ordine din Kenya sunt foarte comune. Luna trecută, autorităţile au anunţat că investighează cazul unor ofiţeri de poliţie care au legat o femeie şi au târât-o în spatele unei motociclete.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri