Masca de protecţie va fi obligatorie în locurile publice din Melbourne, au anunţat autorităţile locale, în condiţiile în care cel de-a doilea oraş ca mărime al Australiei se confruntă cu o creştere puternică a numărului de contaminări cu noul tip de coronavirus, notează Agerpres.

Statul Victoria (sud-est), a cărui capitală este Melbourne, a înregistrat până în prezent peste 3.000 de cazuri active de COVID-19, dintre care 363 de contaminări noi în ultimele 24 de ore, în pofida măsurilor de izolare în vigoare de 10 zile.

În încercarea de a stăvili răspândirea virusului apărut în China în decembrie înainte de a se propaga în restul lumii, premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a anunţat că portul măştii de protecţie va deveni obligatoriu în locurile publice, o premieră în Australia, începând de joi, 23 iulie.

Amenzi de până la 200 de dolari australieni

Această măsură, ce va intra în vigoare în noaptea de miercuri spre joi, va viza în total mai mult de 5 milioane de persoane în Melbourne şi în localitatea vecină Mitchell Shire, a precizat Andrews în timpul unei conferinţe de presă.

Refuzul de a purta mască în public va fi pasibil de o amendă de 200 de dolari australieni (122 de euro), iar bandanele şi eşarfele vor fi autorizate pentru protecţie până când statul va fi în măsură să răspundă cererii de măşti, a adăugat el.

De la începutul epidemiei, Australia, ţară-continent cu 25 de milioane de locuitori, a înregistrat aproape 12.000 de cazuri de contaminare şi 122 de decese puse în legătură cu noul tip de coronavirus.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri