Emiratele Arabe Unite (EAU) au sărbătorit, la primele ore ale dimineţii, lansarea sondei spaţiale Al-Amal (''Speranţa'') către planeta Marte, prima misiunea interplanetară realizată de o ţară arabă, informează AFP.

După două amânări din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, lansarea sondei la bordul unui lansator japonez de la centrul spaţial din Tanegashima, în sud-vestul Japoniei, a fost salutată cu o rundă de aplauze în Emirate.

Entuziasmul domina la Centrul spaţial Mohammed bin Rashid (MBRSC), coordonatorul proiectului misiunii arabe spre planeta Marte, în care au fost implicate circa 450 de persoane, dintre care peste jumătate sunt cetăţeni ai EAU, scrie Agerpres.

Sarah al-Amiri, directoarea adjunctă a proiectului şi totodată ministrul Tehnologiilor avansate din Emirate, a împărtăşit ''sentimentul greu de descris'' din momentul decolării. ''Este viitorul Emiratelor Arabe Unite'', a declarat aceasta pentru postul Dubai TV.

''Aşteptăm momentul separării'' sondei de lansator ''şi primul semnal al Al-Amal'', a adăugat aceasta.

Proiectul Al-Amal este o sursă de mare mândrie pentru Emirate. Al-Amal transmite ''un mesaj de mândrie, speranţă şi de pace în lumea arabă'', a declarat guvernul EAU într-un mesaj publicat pe Twitter. ''Ne reconectăm cu epoca de aur a descoperirilor arabe şi islamice'', a adăugat guvernatorul.

Burj Khalifa din Dubai, cea mai înaltă clădire din lume, a proiectat în mod simbolic o numărătoare inversă de zece secunde pe faţada sa înaintea lansării.

Sursa foto: Captura Youtube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri