Un raport al organizaţiei internaţionale Human Rights Watch (HRW) a dezvăluit că sportivii japonezi, începând cu cea mai fragedă vârstă, sunt abuzaţi fizic, verbal şi uneori sexual în timpul antrenamentelor, conform mărturiilor a peste 800 de sportivi din 50 discipline sportive, scrie Agerpres.

Raportul de 67 pagini a fost dat publicităţii luni cu titlul ''Am fost lovit de atâtea ori, că am pierdut numărul'' dezvăluie istoria pedepsei fizice în sportul din Japonia şi include mărturii de la sportivi.

Raportul apare în săptămâna care ar fi trebuit să marcheze startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, dacă pandemia de coronavirus nu ar fi forţat amânarea evenimentului pentru 2021.

''Abuzurile specifice includ lovituri cu pumnul şi palma, lovituri cu piciorul şi cu alte obiecte, sau mâncare şi apă insuficiente'', a declarat într-o conferinţă de presă Minky Worden, director al HRW (Human Rights Watch).

Peste 10% dintre sportivi sunt victima hărţuirilor

În 2013, Comitetul olimpic japonez (JOC) a promis că va interzice violenţa în federaţiile sale sportive, după ce o anchetă internă a dezvăluit că peste 10% dintre sportivi sunt victima hărţuirilor. Federaţia de judo a fost sancţionată cu micşorarea temporară a bugetului, după ce s-a descoperit că antrenorii au abuzat fizic sportivele.

HRW susţine că măsurile luate de atunci nu sunt suficiente şi a cerut unor organizaţii, precum Consiliul Sporturilor din Japonia şi JOC să folosească apropierea olimpiadei ca un catalizator al schimbării.

Raportul a fost efectuat pe baza a interviurilor cu peste 50 de actuali şi foşti sportivi, pe baza răspunsurilor a unei anchete online la care s-au primit 757 de răspunsuri şi întâlniri cu organizatori de sporturi.

La anchetă, 381 dintre respondenţi aveau vârsta mai mică de 24 ani, iar 19% dintre ei susţin că au fost loviţi, pălmuiţi, trântiţi la pământ sau bătuţi cu un obiect în timp ce participau la un antrenament.

Un procent de 18% dintre respondenţi susţin că au fost abuzaţi verbal, iar cinci au raportat că au fost abuzaţi sexual sau hărţuiţi în timp ce practicau sportul de la vârste mici.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri