Faimoşii 'beefeaters' (gardienii de la Turnul Londrei) riscă să sufere o diminuare a efectivelor din cauza pandemiei de coronavirus, organismul care se ocupă de întreţinerea palatelor regale, Historic Royal Palaces - HRP, anunţând că va renunţa la unele posturi, scrie Agerpres.

HRP a informat că "nu are de ales" şi că va trebui să facă economii, din cauza efectelor devastatoare ale pandemiei asupra numărului de vizitatori şi a finanţelor sale.

Printre angajaţi Historic Royal Palaces se numără faimoşii 'beefeaters' de la Turnul Londrei, dar şi colegii lor, gardienii de la Palatul Kensinghton, reşedinţa lui Henry VIII, amplasată mai sus pe malurile Tamisei.

Pentru faimoşii 'beefeaters', HRP a pus la punct un plan de plecări voluntare, încă de luna trecută, dar organizaţia riscă să fie nevoită să recurgă la concedieri forţate. Este pentru prim dată când 'beefeaters' se vor confrunta cu concedieri.

"Am luat toate măsurile posibile pentru a ne proteja finanţelor, dar trebuie să facem mai mult pentru a putea supravieţui pe termen lung. Pur şi simplu nu avem altă alegere decât să ne reducem costurile cu personalul", a spus directorul general de la HRP, John Barnes, care a refuzat însă să precizeze câţi dintre cei 37 de 'beefeaters' îşi vor pierde locul de muncă.

Asociaţia HRP se autofinanţează în întregime şi 80% din veniturile sale de anul trecut au provenit de la vizitatorii Turnului Londrei. În contextul pandemiei de coronavirus, veniturile HRP au scăzut cu 87%, ceea ce a diminuat veniturile HRP cu 98 milioane de lire sterline (108 milioane de euro).

Gardienii 'beefeaters' sunt în serviciul coroanei începând din secolul al XV-lea, numele lor provenind de la raţia de carne de vită pe care o primeau în fiecare zi. Renumiţi pentru uniforma lor roşie, 'beefeaters' păzesc bijuteriile coroanei şi servesc drept ghizi pentru cei care vizitează Turnul Londrei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri