Guvernul albanez a anunţat luni închiderea localurilor de noapte pentru a stopa creşterea îngrijorătoare a noilor cazuri de COVID-19 constatată după redeschiderea acestor localuri la începutului lunii iunie, scrie Agerpres.

Ministrul albanez al sănătăţii, Ogerta Manastirliu, a declarat că de acum înainte este interzisă activitatea cluburilor de noapte, a discotecilor, barurilor în spaţiu închis, dar restaurantele rămân deschise.

Încălcarea acestei interdicţii va fi sancţionată cu amendă de 3 milioane de leka (circa 24.000 de euro) şi suspendarea activităţii comerciale timp de şase luni.

Televiziunile locale au transmis în ultimele zile imagini din cluburi de noapte pline cu tineri care se distrau în capitala Tirana şi pe plaje ignorând orice măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Potrivit autorităţilor sanitare, situaţia epidemiologică în Albania ''este gravă'' şi în prezent există o transmitere comunitară a coronavirusului favorizată de neglijenţa populaţiei în respectarea măsurilor preventive, cum ar fi distanţa de siguranţă şi purtarea măştii, obligatorie în spaţiile închise.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 81 de noi cazuri de infectare, al căror total de la începutul epidemiei a ajuns în această ţară de 2,8 de locuitori la 4.171, dintre care 113 decese.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri