Coruptia din Rusia a devenit atat de raspandita incat ar putea ameninta stabilitatea politica, daca nu sunt luate urgent masuri.

Autorii raportului, membrii Camerei publice formata de presedintele Vladimir Putin pentru imbunatatirea legaturilor dintre oficiali si cetateni, afirma ca flagelul a cuprins fiecare aspect al vietii. "Daca in viitorul apropiat nu vor fi luate masuri radicale pentru reducerea nivelului coruptiei, un sistem corupt consolidat va triumfa", potrivit raportului de 27 de pagini.

Obiectivul respectivului sistem ar fi "infiintarea unei noi ordini social-economice orientata catre imbogatirea unei mici parti a scoietatii in detrimentul majoritatii cetatenilor rusi", potrivit raportului. Autorii sai nu ofera nicio estimare a valorii coruptiei din Rusia, despre care unele grupuri spun ca ar fi de ordinul a sute de miliarde de dolari pe an, informeaza NewsIn.

Putin a facut din combaterea coruptiei o prioritate, iar analistii spun ca marea tema inainte de prezidentialele din 2008 va fi combaterea coruptiei.In Rusia mita este cuprinsa intre cativa dolari dati unui politist pentru a ignora incalcarea unei reguli de circulatie si la milioane - sau chiar miliarde - de dolari dati oficialilor corupti care domnesc peste rezervele de gaz, petrol si alte resurse naturale ale Rusiei.

Intrebat in legatura cu coruptia in randul oficialilor de rang inalt, Andrei Przhezdomski, unul dintre autorii raportului, a spus ca exista prea putine dovezi pentru a exista o concluzie clara. "Daca aflam ca astfel de lucruri se intampla frecvent in cercurile medii ale puterii, atunci putem presupune ca se intampla si la nivele mai inalte ale puterii. Dar trebuie sa subliniez ca nu dispunem de dovezi", a spus el.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri