Oferta facuta de Allianz, in valoare de 10,5 miliarde de euro, pentru a cumpara pachete minoritare de actiuni ale filialelor de asigurari din Germania si Franta a dezamagit pe unii dintre actionari, insa miscarea ar putea genera o valoare mai mare a dividendelor anul viitor.

Cel mai mare asigurator german a dezvaluit, luna trecuta, planul de a cumpara 42% din filiala AGF, din Franta si cele 9 procente din AllianzLeben pe care nu le detine, finantand intelegerea cu 7,5 miliarde de euro, bani gheata si 3 miliarde euro in actiuni, informeaza NewsIn. Oferta ar putea absorbi mare parte din profitul net record, estimat la 6,85 miliarde de euro si pe care Allianz ar trebui sa-l afiseze joi, cand anunta veniturile pentru 2006.

Multi investitori apreciaza ca Allianz plateste deja prea mult si ca banii pot fi folositi pentru o rascumparare de actiuni sau pentru cresterea ratei de 18% a randamentului dividendelor, care este redusa comparativ cu randamentul dividendelor la nivel international, de 35-40%.

"Allianz ar fi putut utiliza mai bine banii pentru a creste pretul actiunilor", a declarat managerul de fond de la Union Investment, Reiner Kloecker.Acesta a adaugat ca "intelegerea este logica din punct de vedere strategic, pe termen lung, insa, in opinia mea, pretul platit este prea mare".

Cumpararea partilor minoritare din AGF si Allianz Leben a devenit probabila cu doi ani in urma, cand Allianz a anuntat reincorporarea grupului potrivit regulamentului UE. Grupul si-a eficientizat, astfel, structura, prin fuziunea cu filiala italiana RAS.

Directorul Allianz, Michael Diekmann, a incercat, in repetate randuri, sa elimine speculatiile referitoare la o achizitie, insa compania a oferit o prima de aproape 20% pentru actiuni, despre care a indicat ca reflecta speculatiile de cumparare.

"Credibilitatea conducerii a fost afectata de decizie", a apreciat Kloecker, de la Union Investment. Actiunile Allianz au stagnat de la dezvaluirea ofertelor, cu toate ca grupul a apreciat ca tranzactia va aduce un castig de 3% al veniturilor pe actiune, inca din 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri