Coreea de Nord a informat despre un prim caz "suspectat" de contaminare cu noul coronavirus, instituind stare de "urgenţă maximă" pentru a stopa flagelul, a anunţat agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA, citată de AFP şi DPA.

Acest caz se referă la o persoană care "s-a întors la 19 iulie după ce trecuse ilegal linia de demarcaţie" ce serveşte drept graniţă cu Coreea de Sud, potrivit KCNA, scrie Agerpres.

Dacă se confirmă, acesta ar fi primul caz de COVID-19 înregistrat oficial în Coreea de Nord, unde infrastructura sistemului de sănătate este deosebit de inadecvată pentru a trata o astfel de epidemie.

Persoana suspectată că ar purta virusul este prezentată ca "un transfug care s-a dus în Sud cu trei ani în urmă" şi s-a întors în oraşul Kaesong, la frontiera cu Coreea de Sud. Această persoană ar fi reuşit să treacă graniţa puternic fortificată care desparte cele două ţări.

Totuşi, din Coreea de Sud nu a existat informaţii cu privire la vreo tentativă de trecere frauduloasă a acestei frontiere marcare, între altele, de zone minate, fiind una dintre cele mai puternic supravegheate frontiere din punct de vedere militar în lume.

Potrivit agenţiei KCNA, persoana în cauză "a fost într-o primă etapă pusă sub o carantină strictă şi toate persoanele ... care au intrat în contact cu ea şi cele care au venit în acest oraş în ultimele cinci zile constituie obiectul unei anchete aprofundate".

Phenianul asigurase anterior că nu există niciun caz de coronavirus pe teritoriul nord-coreean şi că graniţele ţării vor rămâne închise.

Pentru a face faţă "situaţiei periculoase care ar putea duce la o catastrofă mortală şi distructivă", liderul nord-coreean Kim Jong Un a convocat sâmbătă o reuniune de urgenţă a biroului politic pentru a adopta "un sistem de urgenţă maximă şi a emite o alertă de înalt nivel" pentru a opri propagarea epidemiei, a afirmat agenţia oficială de presă a Phenianului.

În pofida măsurilor de carantină stricte, "s-ar spune viciosul virus a intrat în ţară", a afirmat Kim Jong Un, conform KCNA.

Liderul nord-coreean a spus că guvernul a luat "măsura preventivă de a izola total oraşul Kaesong" în 24 iulie, a adăugat sursa citată.

Comisia Militară Centrală va face o anchetă la unitatea responsabilă de păzirea graniței, pentru a-i găsi pe cei vinovați de intrarea ilegală a bolnavului în țară. Acestora „li se va administra o pedeapsă severă”, a precizat KCNA.

Pandemia de COVID-19, care s-a declanşat la sfârşitul anului 2019 în China, s-a soldat până în prezent cu 640.000 decese în lume şi continuă să se extindă. Peste 280.000 de noi cazuri de contaminare au fost înregistrate doar în ziua de vineri la nivel internaţional.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri