Un român acuzat că a comis mai multe furturi în Franța a fost condamnat la un an închisoare, după ce a fost prins chiar când se pregătea să urce în avion și să se întoarcă în România, scrie Digi24.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, le-a declarat polițiștilor de frontieră că voia să se întoarcă la București, la familia sa, pentru a o convinge să vină în Franța. Numai că individul figura pe o listă a persoanelor căutate, ceea ce le-a permis polițiștilor de frontieră să-l prindă. Asupra lui avea 2.000 de euro în bani lichizi.

Românul a fost judecat pentru două furturi. La 20 iunie, el a plecat cu peste 4.000 de euro dintr-o bijuterie din Blois, oraș din centrul Franței. A avut un complice, care i-a distras atenția proprietarului cerându-i informații despre un obiect din vitrină, timp în care hoțul s-a strecurat în magazin și a luat bijuterii din spatele vânzătorului. Tactica pare să fi funcționat, pentru că proprietarul nu și-a dat seama de jaf decât după cei doi au plecat.

La tribunal, românul a negat că este autorul furturilor și a susținut că nu putea fi identificat. „Nu eram eu, ăla nu eram eu! Cum puteți spune că eram eu, dacă omul de pe înregistrarea video poartă o mască de protecție?!”, a declarat el indignat în fața judecătorilor. „N-aveți nicio șansă, v-am recunoscut de două ori”, i-a replicat președintele tribunalului.

În plus, telefonul mobil al românului a emis semnale care arătau că a fost în zona celor două localități exact la datele la care au fost comise furturile. „O dublă coincidență”, după cum a subliniat procurorul.

Bărbatul mai fusese însă condamnat pentru fapte similare în 2013 și 2014, așa că instanța n-a stat prea mult pe gânduri și i-a stabilit vinovăția.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri