Primul câine care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus în Statele Unite a murit după ce a prezentat simptome asemănătoare celor dezvoltate de mulţi oameni, a raportat revista National Geographic.

Buddy, un ciobănesc german în vârstă de şapte ani, s-a îmbolnăvit în aprilie, aproximativ în aceeaşi perioadă în care stăpânul său, Robert Mahoney, se vindeca de COVID-19, a anunţat aceeaşi publicaţie americană în această săptămână, scrie Agerpres.

Buddy părea să aibă nasul înfundat şi întâmpina dificultăţi de respiraţie, iar starea lui de sănătate s-a deteriorat de-a lungul săptămânilor care au urmat.

Robert Mahoney şi soţia lui, Allison, care locuiesc la New York, au luat în cele din urmă decizia de a eutanasia câinele pe 11 iulie, după ce Buddy începuse să vomite cheaguri sangvine, să prezinte sânge în urină şi să nu mai poată să meargă.

Soţii Mahoney au declarat pentru National Geographic că bănuiau că prietenul lor patruped contractase boala, însă acest lucru era greu de confirmat.

"Fără niciun dubiu, ştiam că Buddy era pozitiv", a spus stăpânul animalului.

Unii medici, sceptici în privința infecției animalelor cu Covid-19

În contextul în care numeroşi medici veterinari şi-au închis cabinetele din regiunea metropolei newyorkeze din cauza pandemiei de COVID-19, alţii se declarau sceptici în privinţa posibilităţii ca un animal să contracteze această boală.

O clinică a putut în cele din urmă să confirme că Buddy era într-adevăr infectat cu SARS-CoV-2 şi că celălalt animal de companie al soţilor Mahoney, un căţel de 10 luni, care nu a părut niciodată bolnav, prezenta deja anticorpi împotriva acestui virus.

Medicii care l-au tratat pe Buddy au putut mai târziu să descopere că animalul suferea cel mai probabil şi de limfom, ceea ce ar putea să indice faptul că, la fel ca oamenii, animalele care au antecedente medicale ar putea fi mai susceptibile să dezvolte forme grave ale bolii cauzate de noul coronavirus.

În mod oficial, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, animalele domestice nu ar transmite în mod frecvent acest virus stăpânilor lor.

Doisprezece câini şi 10 pisici au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus în Statele Unite, potrivit National Geographic

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri