Doi fosti manageri ai conglomeratului industrial german Siemens vor fi adusi in fata tribunalului din Darmstadt pentru acuzatii de coruptie la data de 13 martie, a anuntat o instanta judecatoreasca.

Cei doi sunt acuzati de acordarea intre 1999 si 2002 de sume drept mita unor angajati ai firmei energetice italiene Enel, pentru a castiga contracte pentru construirea de turbine pentru centrale electrice, informeaza NewsIn, citand Reuters. Sumele oferite de cei doi s-au ridicat pana la 5,6 milioane euro si 484.000 de dolari, fiind platite pentru doua contracte in valoare de 450 milioane de euro. O a treia persoana acuzata in Italia a fost condamnata la 23 de luni de inchisoare cu suspendare pentru acuzatii de coruptie.

In Munchen, unde este sediul Siemens, procurorii investigheaza disparitia a aproximativ 200 de milioane de euro din conturile Siemens, despre aceste sume existand suspiciunea ca ar fi fost transferate in consturi din strainatate, urmand a fi folosite pentru a mitui oficiali straini pentru a castiga contracte.Grupul, care este obiectul unor achete in Germania, Italia, Lichtenstein, Elvetia si Statele Unite, a recunoscut existenta a 420 de milioane de euro reprezentand sume a caror scop nu poate fi explicat in totalitate in mod legal.

Scandalul se invarte in jurul unor acuzatii privind plati efectuate in trecut pentru mituirea unor oficiali sau pentru prestatii fictive. Cazul se refera la sumele pentru oficialii regimului lui Saddam Hussein pentru a participa la programul "Petrol contra hrana", bani considerati mita. Programul s-a desfasurat de la finele lui 1996 si pana la sfarsitul anului 2003 si a fost creat pentru a usura viata cetatenilor irakieni, afectati de embargoul economic impus asupra tarii lor.

Derularea procedurilor este consecinta unui raport din 2005 realizat de o comisie independenta, ce actiona sub mandatul Organizatiei Natiunilor Unite, care a investigat peste 2200 de companii din peste 60 de state suspectate de coruptie din Irak.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri