Manifestanţii din Bulgaria care reclamă de peste 24 de zile demisia guvernului, acuzat de corupţie, şi-au intensificat presiunea ridicând alte corturi alături de cele care de joi restricţionează traficul în centrul capitalei, Sofia, şi blocând principala autostradă spre Grecia, relatează EFE.

Deşi au fost instalate doar 30 de corturi de campanie, amplasarea lor în puncte nevralgice ale capitalei continuă să provoace restricţii grave traficului.

Manifestanţii au asigurat că nu vor pleca până la demisia premierului, populistul conservator Boiko Borisov, şi a procurorului general, Ivan Geşev, acuzaţi că servesc interesele oligarhilor şi nu ale populaţiei.

Pe de altă parte, un mic grup de manifestanţi blochează de duminică, în dreptul oraşului Blagoevgrad, la circa 120 de kilometri sud de Sofia, autostrada care leagă capitala de frontiera greacă, provocând restricţii severe ale traficului.

Sâmbătă seară, aproximativ 2.000 de persoane au manifestat în centrul Sofiei, într-un marş mai redus decât cel de joi, când peste 25.000 de persoane s-au reunit timp de mai multe ore în piaţa unde se află sediile guvernului, parlamentului şi preşedinţiei.

Proteste au loc şi în alte oraşe precum Stara Zagora, unde mii de persoane au încercat sâmbătă seară să blocheze autostrada ce leagă Sofia de oraşul Varna, de la malul Mării Negre şi un important centru de vacanţă.

Aproximativ 60 % dintre bulgari susţin protestele şi 45 % cer demisia premierului Borisov, potrivit unui sondaj publicat de institutul Alpha Research.

Sursa foto: Agerpres Foto / VASSIL DONEV

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri