OTP Bank a emis pe Bursa din Luxemburg, doua obligatiuni in valoare totala de 950 milioane euro, pe termen mediu, pentru finantarea activitatii bancare si pentru sustinerea capitalului, a anuntat, banca ungara.
Prima serie de obligatiuni, in valoare de 750 de milioane de euro, are maturitatea de doi ani, iar a doua serie de obligatiuni, de 200 de milioane de euro, are scadenta in 2016, se precizeaza intr-un comunicat al bancii.

Potrivit OTP scopul cu care a fost emisa prima serie de obligatiuni, care au scadenta in data de 27 februarie 2009, este finantarea generala a activitatilor bancare. Banca din Ungaria a mandatat, pentru administrarea primei emisiuni de obligatiuni, grupurile bancare ABN Amro si Dresdner Kleinworth. Rambursarea se va face trimestrial, mai informeaza OTP, potrivit NewsIn.

A doua emisiune de obligatiuni, in valoare totala de 200 de milioane de euro, este subordonata obligatiunilor extraordinare, in valoare de 300 de milioane de euro, emise in septembrie 2006. Scopul emisiunii este sustinerea capitalului OTP, iar administratorul este ABN Amro. Scandenta pentru a doua serie de obligatiuni este in data de 19 septembrie 2016, iar rambursarea se va face anual, cu o rata fixa a cuponului de 5,27%. Obligatiunile OTP vor fi listate la Bursa de Valori din Luxemburg, se mai precizeaza in comunicatul mentionat.

OTP Bank anuntase, pe 14 februarie, ca a mandatat bancile ABN Amro si Dresdner Kleinwort sa administreze emisiunea de obligatiuni in euro pe care institutia planuia sa o lanseze "in viitorul apropiat", fara a mentiona data exacta. Agentia de evaluare financiara Moody's a acordat bancii ungare ratingul A1, cu perspectiva stabila, pentru imprumuturile in moneda straina.

OTP Bank a inregistrat, in ultimul trimestru din 2006, cel mai slab profit net din ultimii doi ani, de 40,93 miliarde forinti (162,2 milioane euro). Profitul net pe tot anul trecut a fost de 187,4 miliarde forinti (742,7 milioane euro), usor peste nivelul planificat anterior de conducerea grupului, potrivit raportului financiar al institutiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri