Dupa ce presedintele companiei Carrefour, Daniel Bernard, a primit 29 de milioane de euro (37,89 milioane de dolari) ca prima de pensionare, guvernul francez intentioneaza sa oblige companiile sa ceara acordul actionarilor pentru primele acordate directorilor la plecarea din functie. Potrivit aprecierilor facute de ministrul Finantelor, Thierry Breton, intr-o declaratie acordata Reuters, suma acordata presedintelui Carrefour este extravaganta.

Acordarea unei prime de o asemenea valoare a provocat soc si nemultumire in Franta. Prima acordata lui Bernard a atras atentia si asupra altor sefi de companii care vor pleca din functii, in aceasta saptamana, moment care coincide cu adunarile anuale ale actionarilor. Joia trecuta, Jean-Rene Fourtou a demisionat din functia de director executiv al grupului Vivendi, el fiind urmat, vineri, de Louis Schweitzer, presedinte si director executiv al producatorului de automobile Renault. Ambii vor pastra functiile de presedinti ai respectivelor firme.

Prima de pensionare platita lui Bernard reprezinta 40% din salariul sau anual multiplicat cu anii de viata estimati. Informatii din presa afirma ca un aranjament similar exista si la Renault, unde directorii ar putea primi 35-45% din salarii ca prime de pensionare. Salariul lui Schweitzer a fost, in 2004, de 1,9 milioane de euro, in timp ce Fourtou, de la Vivendi, a castigat 3,4 milioane de euro.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri