Soluţia la problema coronavirusului ar putea să nu fie un vaccin, ci un medicament bazat pe anticorpi de sinteză, Institutul Naţional pentru Sănătate (NIH) al SUA anunţând marţi demararea testelor clinice de amploare pentru un medicament conceput special pentru tratarea COVID-19, transmite miercuri AFP.

Acest medicament se bazează pe anticorpii anti-coronavirus denumiţi LY-CoV555, descoperiţi de compania canadiană AbCellera Biologics în sângele unui pacient în curs de recuperare. Aceşti anticorpi au fost reproduşi în mod sintetic în scopul ajungerii la cantităţile industriale necesare producţiei în masă de compania americană Lilly Research Laboratories, scrie Agerpres.

Testul ajuns în faza 3 (ultima fază de teste clinice) începe prin recrutarea a 300 de voluntari din întreaga lume - pacienţi spitalizaţi însă cu simptome uşoare sau moderate de COVID-19. Jumătate dintre aceştia vor primi acest medicament injectabil, în timp ce cealaltă jumătate va primi un placebo pentru a stabili eficienţa reală a acestui tratament. Toţi pacienţii vor urma în paralel tratamentul normal, simptomatic, împotriva Covid-19.

O altă echipă din cadrul acestei faze va testa anticorpii sintetici asupra bolnavilor COVID-19 care sunt trataţi ambulatoriu.

Anticorpii sunt proteine pe care sistemul imunitar de produce pentru a se ataşa de virusuri, împiedicându-le pe acestea să penetreze membrana celulară şi să invadeze celulele organismului uman.

Prin comparaţie, vaccinurile vizează declanşarea la pacienţii neinfectaţi de coronavirus a producţiei de anticorpi, în mod preventiv, conform mai multor metode aflate în curs de testare în diferite părţi ale lumii.

Pentru oamenii deja bolnavi, au fost aprobate până în prezent două tratamente, cel cu remdesivir şi cel cu dexametazonă, existând numeroase controverse în jurul unui al treilea posibil tratament, cel cu hidroxiclorochină.

O altă opţiune de tratament în curs de evaluare este cea cu plasmă - bazată pe injectarea anticorpilor prelevaţi de la persoane vindecate de COVID-19. Această opţiune, deşi se dovedeşte eficientă, este greu de realizat la scară mare, ceea ce explică strategia de dezvoltare a anticorpilor sintetici, denumiţi anticorpi monoclonali, mai notează AFP.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri