Protestatarii din Bulgaria şi-au intensificat vineri noaptea presiunea asupra guvernului, după ce au amplasat baraje şi mai mari unde au instalat corturi şi au aruncat cu ouă şi roşii în sediul guvernului din capitala Sofia, informează dpa, potrivit Agerpres.

Protestatarii au blocat din nou drumurile, au ocupat mobilier stradal şi containere de gunoi, la trei intersecţii importante care fuseseră anterior deblocate de poliţie.

Traficul a fost obstrucţionat de tabere ilegale ale protestatarilor care au blocat drumuri, iar sute de locuitori s-au plâns de aceste blocaje care durează de câteva săptămâni.

Peste 20 de corturi au fost îndepărtate vineri dimineaţa din cele trei intersecţii principale din Sofia, unde au fost amplasate în urmă cu o săptămână fără autorizaţie, cu scopul de a bloca traficul, a anunţat poliţia.

"Nu vom permite noi blocări ale intersecţiilor", a declarat Toni Todorov, şeful adjunct al poliţiei.

Doisprezece protestatari au fost arestaţi şi amendaţi la Sofia. O organizaţie a făcut apel imediat la noi proteste după înlăturarea corturilor. Poliţia a înlăturat blocaje similare în oraşele Varna şi Plovdiv, precum şi un blocaj de pe o autostradă din sudul ţării.

"Dacă ei (poliţia) ne evacuează (taberele de corturi), le vom amplasa din nou", a declarat un protestatar la postul de televiziune bTV din Sofia. "Este ca jocul de-a şorecele şi pisica", a adăugat un altul.

De o lună de zile protestatarii cer demisia premierului conservator Boiko Borisov. Demonstranţii, susţinuţi de preşedintele socialist Rumen Radev acuză guvernul de corupţie şi de legături cu oligarhii. Executivul, o coaliţie naţionalist-conservatoare aflată la putere din 2017, a declarat că nu va demisiona "la presiunea străzii".

Sursa foto: Agerpres Foto / VASSIL DONEV

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri