Goldman Sachs Group Inc., liderul mondial de pe piata bancara de investitii, a anuntat astazi ca a platit fiecaruia din cei doi co-presedintilor sai, Gary Cohn si Jon Winkelried, pentru rezultatele inregistrate anul trecut, 53 de milioane de dolari, scrie Bloomberg. Suma este compusa din bonusuri in valoare de 26,7 milioane dolari, actiuni in valoare de 15,4 milioane de dolari, optiuni evaluate la 10,3 milioane dolari si salariul anual de 600.000 dolari.

Goldman Sachs a stabilit un record absolut in decembrie 2006 cand a acordat directorului executiv si presedintelui consiliului de administratie, Lloyd Blankfein, compensatii in valoare de 54 milioane de dolari pentru activitatea sa din anul precedent. Precedentul record fusese reprezentat de compensatiile platite predecesorului lui Blankfein, Henry Paulson, care primise 38,3 milioane dolari. Profitul Goldman Sachs a crescut in 2006 cu 70 de procente.

Directorii Goldman Sachs au castigat si din investitiile persoanele derulate prin intermediul bancii pe care o conduc. Astfel, Lloyd Blankfein a inregistrat un profit de 9,8 milioane de dolari, Gary Cohn de 4,9 milioane de dolari, Jon Winkelried de aproximativ 600.000 dolari iar directorul financiar David Viniar de 4,7 milioane dolari. In plus, fiecare din bancherii de top din cadrul Goldman Sachs detine pachete seminificative de actiuni evaluate la sume cuprinse intre 280 milioane de dolari si 555 milioane de dolari.

Primele cinci banci de investitii din SUA, Goldman, Morgan Stanley, Merrill, Lehman Brothers Holdings Inc. si Bear Stearns Cos. au acordat anul trecut celor aproximativ 177.000 de angajati aproape 60 miliarde de dolari reprezentand salarii, bonusuri si pachete de actiuni (o medie pe andajat de aproximativ 350.000 dolari).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri