Compania de armament si aparare BAE Systems a afisat o crestere cu 33% a profitului operational in 2006, in conformitate cu estimarile analistilor si alimentata de afacerile din Statele Unite ale grupului britanic. "BAE Systems a avut un nou an de evolutie financiara buna, sustinut de respectarea programului si planului de costuri de catre intregul grup", au declarat reprezentantii celei mai mari companii europene de aparare.

BAE a inregistrat un profit operational de 1,207 miliarde de lire sterline (2,35 miliarde de dolari), fata de prognoza medie de 1,197 miliarde de lire sterline, data de estimarile a 15 analisti, intr-un sondaj Reuters.

BAE isi defineste profitul operational drept EBITA, castiguri inainte de aplicarea taxelor, ratelor dobanzilor, amortizarilor, restantelor, costurilor de finantare sau cheltuielilor de taxare.

Vanzarile au crescut cu 9%, pana la 13,765 miliarde de lire sterline, a mai anunatt BAE, in conformitate cu o medie a previziunilor analistilor de 13,8 miliarde de lire. Compania britanica a anuntat un dividend de 11,3 pence, cu aproape 10% mai mare.

Valoarea comenzilor inregistrate de BAE s-a ridicat pana la 31,7 miliarde de lire, de la 30,8 miliarde, alimentata de contractele americane pentru afacerile Land & Armaments (in traducere, echipament pentru teren si armament).

BAE a comparat rezultatele financiare pentru 2006 cu cele pentru 2005, exceptand veniturile pentru Airbus. BAE a vandut pachetul de 20% pe care il detinea in compania producatoare de avioane in octombrie trecut.

"Castigurile vor fi directionate catre dezvoltarea activitatilor principale si rascumpararea de actiuni ale grupului in valoare de pana la 500 de milioane de lire", a mai anuntat BAE, potrivit NewsIn. Activitatea BAE in SUA prospera dupa achizitionarea filialei UnitedDefense, producatoare de vehicule pentru lupta de tip Bradley.

"Concentrarea asupra operatiunilor curente din Afganistan si Iraq genereaza o cerere mai mare pentru vehiculele blindate precum Bradley", au mai declarat reprezentantii BAE, care au adaugat ca grupul continua sa caute oportunitati pentru a dezvolta afacerea din SUA, prin noi achizitii.