Cele doua burse s-au aflat in discutii in ceea ce priveste o colaborare, care va presupune dezvoltarea in comun a unor produse financiare si tehnologii informationale de partajare a informatiilor. Deocamdata aceasta alianta nu presupune o fuziune de capital.

Purtatatorul de cuvant al bursei din Tokio, Toru Onoda, a declarat ca deocamdata nu a fost decisa data la care va fi facut acest anunt, potrivit NewsIn. Cu putin timp in urma acesta precizase ca aceast anunt va avea loc cel mai devreme in cursul acestei luni.

Bursele internationale au preferat in ultima perioada aliantele si fuziunile pentru a imparti cheltuielile legate de investitiile in sistemele de noua generatie, precum si pentru a tine pasul cu mediul concurential si raspandirii pe plan global a informatiilor si a tranzactiilor.

Bursa de la Londra, care in ultimii ani a respins patru tentative de preluare in ultimii doi ani, poate cauta acum noi potentiali parteneri, dupa esecul ofertei de preluare ostila in valoare de 2,7 miliarde lire sterline (5,3 miliarde dolari) facuta de Nasdaq Stock Market Inc.

Bursa de la Tokio, care este cea mai mare bursa din Asia si grupul NYSE Group Inc, care este operatorul New York Stock Exchange, au anuntat in cursul lunii trecute ca vor forma o alianta strategica, menita a dezvolta si studia oportunitatile legate de tehnologie si sistemele de tranzactionare. precum si de produsele de investitii si administrare.

Bursele din lume se afla sub presiunea tendintelor de consolidare, pe fondul cerintelor clientilor, care sunt interesati de servicii globale si de tarife mai scazute.