Valero Energy Corp a anuntat la inceputul acestei saptamani ca va cumpara compania rivala Premcor in schimbul sumei de 6,9 miliarde de dolari, in cadrul unui acord care va duce la crearea celui mai mare grup de rafinarii din America de Nord, informeaza Reuters, citat de Mediafax.

Dupa tranzactie, Valero Energy va dispune de patru noi rafinarii, capacitatea sa de rafinare va creste la 3,3 milioane de barili pe zi, aducand astfel venituri anuale de circa 70 de miliarde de dolari. Acordul, care urmeaza sa fie finalizat spre sfarsitul anului, va determina o crestere de 14 la suta a profiturilor, in primul an, si economii de 350 de milioane de dolari, in al doilea an.

Actionarii companiei Premcor vor primi actiuni Valero in valoare de 3,5 miliarde de dolari si 3,4 miliarde de dolari sub forma de lichiditati. Conform acordului, actionarii Premcor vor putea fie sa primeasca 0,99 din fiecare actiune comuna Valero, in valoare de 74,29 de dolari, pe baza pretului de la inchiderea de vineri, de 75,09 dolari, fie 72,76 de dolari pentru fiecare actiune Premcor, sau o combinatie a celor doua variante.
Valoarea in numerar este cu 23 de procente mai ridicata fata de pretul de inchidere a actiunilor Premcor, inregistrat la sfarsitul saptamanii trecute, de 59 de dolari.

In privinta datoriilor, Valero va prelua circa 1,8 miliarde de dolari din datoriile companiei Premcor pe termen lung.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »