Într-un interviu acordat Bloomberg, Bill Gates spune că, cel mai probabil, vom ieși din această pandemie la sfârșitul anului următor. Cu toate acestea, pandemia ar putea persista în anumite părți ale lumii, ceea ce va prelungi instabilitatea sanitară și financiară până în 2022.

Co-fondatorul Microsoft este oarecum pesimist și în ceea ce privește cursa internațională pentru un vaccin contra Covid-19. Bill Gates spune că primele vaccinuri disponibile vor oferi doar imunitate pe termen scurt. "Am fi norocoși să avem un vaccin înainte de sfârșitul anului. Dar apoi, în 2021, o serie de alte vaccinuri vor fi foarte probabil aprobate. Cu atât de multe companii care lucrează la acestea, ne putem permite câteva eșecuri", a spus Bill Gates.

Asta înseamnă că întreprinderile trebuie să fie pregătite pentru realitatea că viața nu o să revină la normal, prea curând. "Oricât și-ar dori oamenii să revină la muncă, la școală, la biserică sau oriunde în altă parte, "adevăratul final va veni în urma vaccinului care ne va oferi imunitate", a mai spus miliardarul.

În opinia sa, "pentru țările bogate, acesta va fi cândva anul viitor, în mod ideal în prima jumătate. Vom ieși din această pandemie până la sfârșitul anului 2021".

Anterior, Bill Gates declarase că majoritatea testelor anti-Covid-19 sunt o pierdere de vreme, într-un interviu acordat CNBC, în contextul în care durează mult prea mult pentru a obține rezultatele astfel încât cei bolnavi să se autoizoleze.

Miliardarul, care în prezent, se ocupă cu activități filantropice, consideră că oamenii ar trebui să obțină rezultate mai repede, astfel încât să își poată „schimba comportamentul rapid și să nu infecteze alte persoane". În opinia sa, un test pentru care durează mai mult de 48 de ore pentru a obține rezultate constituie, mai degrabă, "o pierdere de vreme".

Mai mult, Bill Gates a criticat și faptul că acestea sunt plătite din buzunarul celor testați, deși ajung târziu. „În acest moment, când trebuie aștepți mai mult de trei zile, uneori chiar șapte zile pentru a face un test, nimeni nu ar trebui să plătească nici un dolar pentru asta. Este o nebunie".

Citește mai mult aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri