Elon Musk este acum al patrulea cel mai bogat om din întreaga lume, după ce averea sa, deja uriașă, a cunoscut un salt generos de nu mai puțin de 8 miliarde de dolari într-o singură zi, în contextul în care valoarea acțiunilor Tesla listate la bursă a crescut la un maxim istoric.

Cotația la bursă a acțiunilor Tesla a urcat luni cu 11%, iar, ca urmare, și averea netă de care dispune Elon Musk a crescut la 84,8 miliarde de dolari, ceea ce îl face a patra persoană cea mai bogată din lume.

Elon Musk a trecut astfel înaintea miliardarului francez Bernard Arnault, in clasamentul Bloomberg Billionaires Index, care deține, printre altele, marca de lux Louis Vuitton și se află acum în spatele lui Mark Zuckerberg, care are o avere netă de 99 mld. dolari.

Acțiunile Tesla au crescut din nou marți, cu 2,8%, iar comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut, cotația titlurilor este mai ridicată cu 339%.

Săptămâna trecută, analiștii Wall Street au lăudat mișcarea Tesla pe bursă de a diviza valoarea acţiunilor în proporţie de cinci la unu, pentru a le face mai atractive pentru investitorii de retail. Decizia Tesla a urmat unui anunţ similar făcut de Apple la sfârşitul lunii iulie.

Producătorul de telefoane iPhone a anunţat că va diviza acţiunile în proporţie de patru la unu, această fiind prima măsură de acest fel efectuată după 2014.

Recent, Tesla a anunțat, de asemenea, că a obţinut profit în trimestrul al doilea, susţinut de reducerea costurilor şi de livrările mari, care au compensat închiderea fabricii din cauza Covid-19. Tesla a livrat în trimestrul al doilea 90.650 de vehicule, cu mult peste estimările de 74.130 de vehicule.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri