Orkla a incheiat o intelegere pentru achizitionarea companiei MTR Foods din India, producator de alimente vegetariene si in functie de evaluarea pietei.

"Datorita acestei achizitii vom putea considera piata din India ca o posibila platforma de crestere pentru domeniul bunurilor de consum de marca Orkla din apropiere. MTR Foods activeaza pe o piata aflata in crestere. Ne asteptam sa alocam o perioada de timp cunoasterii si evaluarii situatiei de acolo inainte de a lua decizii cu privire la viitoarele investitii strategice in India", a declarat vicepresedintele executiv al Diviziei bunurilor de consum Orkla, Torkild Nordberg.

MTR Foods este lider in India, pe piata produselor vegetariene, respectiv meniuri gata preparate, condimente si mirodenii.

Divizia bunurilor de consum a companiei Orkla cuprinde Orkla Foods si Orkla Brands, iar produsele ajung pe pietele din regiunea nordica si statele baltice. De asemenea, aceasta divizie este prezenta si pe pietele din Polonia, Austria, Rusia si Romania. in domeniul bunurilor de consum, brandurile Orkla au dus la cresterea veniturilor cu 9 %, in ultimul trimestru al anului 2006, iar cel mai mare profit s-a inregistrat pe pietele nordice.

Orkla Foods Romania este o companie integral norvegiana, infiintata in mai 2002, in urma achizitiei Topway Food. Compania face parte din grupul Orkla, care este cotat la bursa din Norvegia, activand in domeniile bunurilor de consum de marca, media, chimiei si investitiilor financiare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Datele a milioane de influenceri si celebritati, facute publice