Capitalia a inregistrat in 2006 un profit cu 12% mai mare decat in 2005

Al treilea grup bancar din Italia, Capitalia, a anuntat majorarea cu 12% a profitului obtinut in 2006, peste estimarile pietei, atingand nivelul de 1,162 miliarde euro (1,5 miliarde dolari), pe fondul cresterii substantiale a activitatilor de creditare, relateaza Reuters citata de NewsIn.

Despre Capitalia, considerata una dintre putinele banci din Italia care sunt inca atractive pentru piata, analisti credeau ca va obtine un profit net de 1,093 miliarde euro, conform unui sondaj efectuat de Reuters, in care au fost chestionati zece analisti.

Rezultatele Capitalia au fost publicate la scurt timp dupa ce directorul executiv al grupului, Matteo Arpe, a reusit sa isi pastreze functia, dupa ce si-a cerut scuze in mod public presedintelui consiliului de administratie, Cesare Geronzi, pe fondul amenintarilor venite din partea puternicilor investitori ai Capitalia, care doreau concedierea lui Arpe din cauza neintelegerilor existente intre cele doua conduceri.

Veniturile Capitalia au crescut cu 7% in 2006, pana la 5,533 miliarde euro. Raportul costuri-venituri, care reprezinta o evaluare a eficientei bancii, a fost de 58,4%, in crestere cu 2,7% fata de anul precedent.

In luna septembrie 2006 , Capitalia a respins oferta de preluare de catre banca olandeza ABN AMRO, banca ce dispune de o capitalizare de piata de aproximativ 17 miliarde de euro, deoarece nu a dorit ca banca sa devina o subsidiara a unei institutii straine.

Intesa, cea de-a doua banca a Italiei, a intentionat, in lunile precedente, sa fuzioneze cu Capitalia, oferta refuzata de aceasta. Capitalia a preluat atunci 2% din capitalul Intesa, pentru a evita o preluare ostila.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri