Autorităţile din Indonezia au declarat că cinematografele se pot redeschide, susţinând că mersul la cinema poate provoca fericire şi stimula imunitatea spectatorilor, relatează dpa.

"Cinematografele au contribuit semnificativ la furnizarea de divertisment publicului deoarece dacă îi face pe oameni fericiţi le poate spori imunitatea", a declarat Wiku Adisasmito, un epidemiolog şi purtător de cuvânt al grupului de lucru la nivel naţional privind COVID-19, în cadrul unei conferinţe de presă, scrie Agerpres.

El a afirmat că grupul de lucru format din experţi a analizat fezabilitatea redeschiderii cinematografelor, care au fost închise în martie din cauza epidemiei de coronavirus.

Cinematografele se vor deschide doar pentru persoanele cu vârste cuprinse între 13 şi 59 de ani, care nu suferă de diabet sau orice tip de boală pulmonară sau cardiovasculară şi care nu au un sistem imunitar slăbit.

De asemenea, spectatorii vor fi obligaţi să poarte măşti pe perioada vizionării filmelor care vor avea o durată maximă de două ore. Consumul de mâncare şi băuturi nu va fi permis şi biletele vor putea fi achiziţionate doar online.

Administraţia fiecărei regiuni va elabora un plan privind redeschiderea cinematografelor.

Anies Baswedan, guvernatorul Jakarta, a declarat că administraţia oraşului pregăteşte un regulament mai detaliat pentru ca industria cinematografică să funcţioneze fără să compromită sănătatea publică.

Indonezia a raportat miercuri 2.306 de cazuri noi de COVID-19, dintr-un total de 160.165 de infecţii, dintre care 115.409 s-au însănătoşit. Numărul deceselor a ajuns la 6.944.

Sursa foto: New Africa/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri