Allianz va acorda actionarilor o combinatie de dividende si actiuni

Allianz va recurge, probabil, la returnarea banilor in exces catre actionari printr-o combinatie de dividende si rascumparari de actiuni, a declarat, vineri, directorul executiv al companiei, Michael Diekmann, informeaza NewsIn.

Cel mai mare asigurator european, care a inregistrat un profit net record de peste sapte miliarde de euro, a anuntat ca urmareste sa maximizeze valoarea dividendelor in urmatorii doi ani.

Directorul executiv al Allianz a declarat ca rivalii companiei platesc, in prezent, intre 30 si 40% din profitul net actionarilor.

"Am afirmat mereu ca nu exista, probabil, un program de rascumparare pentru asta, insa am putea structura astfel o parte a platii", a declarat Diekmann.

Allianz planuieste sa ridice valoarea dividendelor pentru 2006 pana la 3,80 euro pe actiune, de la doi euro in 2005, aducand rata de plata a dividendelor de la 18,5% la 23%, ca raspuns la cererea investitorilor pentru o cota mai mare din profit.

"Nu vrem sa acumulam un urias exces de capital", a mai spus Diekmann.

Acesta a respins posibilitatile ca Allianz sa faca achizitii importante in viitorul apropiat, dupa ce a fuzionat cu subsidiara italiana RAS si a lansat o oferta de preluare, in valoare de 10,5 miliarde de euro, pentru partile minoritare din filialele AGF si Allianz Leben, in cadrul planului european de restructurare.

"Toate activele disponibile in prezent pe piata sunt foarte scumpe", a declarat Diekmann, care a estimat ca vor exista momente mai bune pentru a face achizitii.

Allianz a mai anuntat, saptamana aceasta, ca va achizitiona a parte de aproape 50% din asigutatorul rusesc Rosno, de la holdingul diversificat Sistem si va plati 750 de milioane de dolari, bani lichizi, pentru aceasta preluare. Cumpararea a ridicat partea Allianz in cadrul Rosno la aproape 97%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri