Unele școli din Marea Britanie au avertizat că elevii riscă să fie exmatriculați dacă "tușesc intenționat" sau vor face glume "inadecvate" despre pandemia de coronavirus. Noile reguli comportamentale au fost emise părinților, în condițiile în care multe școli se pregătesc să primească copiii înapoi în sălile de clasă, în această săptămână.

Măsura vine, mai ales, în contextul în care Departamentul pentru Educație (DfE) apreciază că profesorii ar putea observa o creștere a comportamentelor negative din cauza reducerii frecventării școlilor cauzată de pandemie și a lipsei de "disciplină în clasă".

De altfel, Academia Ark Alexandra din Hastings, de exemplu, situată estul regiunii Sussex, a stabilit deja o listă de "linii roșii ale coronavirusului", care vor duce la excluderi pe termen determinat pentru elevi în cazul în care acestea vor fi încălcate. Această listă include tusea și strănutul făcute în mod "deliberat sau rău intenționat”, "comentarii sau declarații comice, dar neadecvate" legate de Covid-19 și "contactul fizic intenționat cu orice altă persoană".

De asemenea, într-o scrisoare adresată părinților, reprezentanții școlii au anunțat că dacă un elev refuză să urmeze regulile de igienă și instrucțiunile de distanțare socială, acesta va fi "izolat imediat într-o zonă separată". "Unele comportamente care anterior erau antisociale, sunt acum extrem de grave", se mai arată în scrisoare.

La rândul sau, DfE a declarat că școlile ar trebui să precizeze în mod clar consecințele comportamentului negativ, în special în jurul noilor restricții și a normelor de igienă.

DfE a mai adăugat faptul că școlile ar trebui să colaboreze cu elevii "care ar putea avea dificultăți", oferindu-le sprijin "pentru depășirea barierelor în calea prezenței și pentru a-i ajuta să se reintegreze vieții școlare".

Sursa: Express & Star

Sursa foto: Sharomka / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri