Protestatarii împotriva măsurilor anti-COVID-19 ale autorităţilor germane şi persoanele care refuză să poarte măşti de protecţie pot fi numiţi 'Covidioţi', au decis miercuri procurorii germani, respingând plângerile penale formulate împotriva unuia din co-liderii Partidului Social Democrat (SPD), Saskia Esken, care a folos acest termen pe Twitter, transmite Reuters.

Conform procurorilor din Berlin, care au primit sute de plângeri în care Esken era acuzată de calomnie, lidera social-democrată şi-a exercitat dreptul constituţional de a-şi exprima opinia.

Într-un tweet din 1 august, Saskia Esken a scris că protestatarii care au mărşăluit la Berlin au pus în pericol sănătatea altor cetăţeni prin faptul că au încălcat regulile de distanţare socială şi au ignorat cerinţa de a purta măşti de protecţie, scrie Agerpres.

'Termenul indicat de ''Covidiot'' nu este, ca expresie a opiniei într-un discurs politic în pandemia de coronavirus, pasibil de urmărire în justiţie şi este acoperit de libertatea de exprimare protejată prin legea fundamentală', au precizat procurorii.

În ultimele săptămâni, Germania a fost scena unor proteste de masă contra măsurilor impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Marşurile au atras o mulţime diversă de activişti pentru drepturile omului, oameni care se opun vaccinărilor, dar şi neonazişti şi membri ai unor grupări de extremă dreapta, inclusiv din partidul de opoziţie Alternativa pentru Germania (AfD).

Sâmbătă, poliţia din Berlin a întrerupt un protest contra măsurilor anti-COVID-19 şi a arestat 300 de persoane, după ce participanţii nu au purtat măşti şi nu au respectat distanţa socială, aşa cum li se ceruse.

În timpul protestului, unii participanţi au luat cu asalt scările sediului parlamentului, Reichstag, şi au agitat steaguri de extremă dreapta, acţiuni condamnate de ministrul de finanţe Olaf Scholz, social-democrat, şi de alţi politicieni marcanţi

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri