Citigroup Inc a anuntat ca l-a numit pe fostul responsabil al companiei American Express Co, Gary Crittenden, in pozitia de director financiar, aceasta decizie fiind ultima dintr-un val de schimbari manageriale luate pe fondul performantelor financiare relativ slabe, anunta un comunicat al Citigroup.

Crittenden, in varsta de 53 de ani, a ocupat pana la sfarsitul acestei saptamani pozitia de director financiar al companiei American Express, contribuind decisiv la redresarea financiara a companiei dupa atacurile din 11 septembrie 2001 asupra Pentagonului si World Trade Center, prin reducerea cheltuielilor. Acesta o va inlocui pe Sallie Krawcheck, care, conform comunicatului Citigroup, se va intoarce la postul precedent, conducand divizia de administrare a active.

Citi a anuntat o un ritm de crestere al veniturilor destul de slab pentru anul 2006 pe piata americana, dupa ce in 2005 a inregistrat chiar o usoara scadere. Insa cel mai mare grup bancar din Statele Unite ale Americii intampina probleme mai mare, avand in vedere ca ritmul de crestere al veniturilor este slab de mai bine de trei ani iar cheltuielile operationale au crescut intr-un ritm ce a depasit ritmul de crestere al veniturilor in 2006.

Investitorii, printre care principalul actionar al Citigroup, princtul saudit Alwaleed, au cerut constant bancii sa isi reduca cheltuielile. Citigroup l-a numit an luna decembrie 2006 pe seful diviziei de operatiuni bancare de investitii, Robert Druskin, in postul de director operational, precizand ca prima sarcina a acestui va fi redactarea unui plan, pana la sfarsitul primului trimestru al 2007, prin care sa fie reduse costurile. Veniturile Citigroup au crescut cu 7,1% in 2006, pana la 89,6 miliarde dolari. Crittenden a contribuit la reducerea costurilor grupului American Express, grupul concediind mii de angajati, ocupand si pozitia de director financiar atunci cand grupul a renuntat la divizia sa de brokeraj Ameriprise.

Pe langa pozitia ocupata la American Express, Crittenden este membru al consiliilor de administratie al Staples Inc. si al companiei mama a grupului T.J. Maxx , TJX Cos. Inc. Crittenden a mai lucrat si la Sears, apoi s-a transferat la Monsanto, ir din 2000 si-a desfasurat activitatea la American Express.Odata cu acceptarea postului oferit de Citigroup, Crittenden se va alatura unei companii mult mai mari, capitalizarea pe piata a Citigroup fiind de patru ori mai mare decat de a agrupului American Express.

Comentand despre aceasta oferta, Crittenden a precizat ca "avand obiective globale si un brand extraordinar, Citigroup reprezinta o companie unica pe plan global. Aici este un loc foarte bun unde sa fii director".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri