Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) din Moldova, Nicolae Furtună, și-a dat demisia după ce a provocat un adevărat scandal cu o declarație despre epidemia de COVID.

Furtună a spus în cadrul unei emisiuni, că noul coronavirus i-a răpus pe cei care oricum erau o ”povară”, arată deschide.md.

”Nu vreau să fiu judecat şi să nu pară cinic, dar în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur. Oameni care se chinuiau, în stadii terminale de cancer, în stadii avansate de diabet zaharat, cu patologii cardiovasculare. Acest lucru s-a întâmplat şi în Italia, şi în Franţa. Din nefericire, şi în Republica Moldova”, a declarat fostul șef al ANSP.

După controversata declarație, premierul R. Moldova l-a convocat pe Furtună într-o ședință. Cu această ocazie, el a și demisionat din funcție.

”Premierul Ion Chicu l-a convocat astăzi într-o ședință pe directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în cadrul căreia Nicolae Furtună și-a anunțat demisia (…)

Premierul a apreciat profesionalismul domnului Furtună și i-a mulțumit pentru muncă și efortul depus în calitatea sa de manager al ANSP într-o perioadă extrem de dificilă pe plan național și global.

Ion Chicu și-a exprimat regretul profund pentru declarațiile lansate recent în spațiul public de către ex-conducătorul ANSP. În perioada următoare interimatul funcției de Director al ANSP va fi asigurat de către Vasile Guștiuc”, a transmit ulterior, într-un comunicat, Guvernul de la Chișinău.

Cum explică Furtună declarațiile

Tot marți, fostul șef al ANSP a încercat să își justifice afirmațiile care au stârnit ”furtuna”.

El susține că ”expresia a fost înțeleasă eronat” și că în domeniul medicinii termenul ”povară” are altă conotație decât cea folosită în societate.

În plus, Nicolae Furtună și-a prezentat scuze public pentru declarație.

Sursa foto: deschide.md

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri