Zeci de mii de manifestanţi s-au adunat duminică la Minsk, în pofida presiunilor poliţiei, pentru un nou marş de protest împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, informează AFP şi Reuters.

Manifestanţii îmbrăcaţi în alb şi roşu, culorile opoziţiei, şi echipaţi cu drapele albe şi roşii ori simbolizând diferite cartiere ale capitalei se îndreptau spre Palatul independenţei, reşedinţa preşedintelui, scandând sloganuri ca "Game Over!" sau "Putin, scoate furculiţa din cartoful belarus!" - referire la una din producţiile agricole emblematice pentru fosta republică sovietică.

De asmenea, hackerii au publicat datele personale a o mie de polițiști și au anunțat că vor continua să facă acest lucru dacă arestarea protestatarilor continuă. Guvernul a anunțat că ii va pedepsi pe cei responsabili pentru scurgerea datelor.

Forţele de ordine operaseră deja o serie de arestări în centrul capitalei, la începutul după-amiezii, iar alte arestări au fost semnalate în oraşele Hrodna, Gomel şi Brest, unde mii de persoane au ieşit de asemenea în stradă duminică.

Ministerul de Interne belarus a anunţat mai devreme că 415 persoane au fost arestate la Minsk şi 15 în alte oraşe în urma dispersării, sâmbătă, a protestelor prodemocraţie, 385 dintre ele fiind deja eliberate.

După realegerea contestată a lui Aleksandr Lukaşenko, pe 9 august, în fiecare weekend în Belarus au loc manifestaţii de o amploare istorică pentru a cere plecarea preşedintelui aflat la putere de 26 de ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri