Marea Britanie a ridicat luni nivelul de alertă ce măsoară evoluţia epidemiei noului coronavirus şi a decis să închidă mai devreme pub-urile şi restaurantele, în faţa ameninţării unui al doilea val ce s-ar putea solda cu 200 de decese pe zi dacă nu se iau măsuri, informează AFP, citat de Agerpres.

Într-o declaraţie adresată parlamentului, programată să aibă loc marţi, prim-ministrul Boris Johnson "va confirma faptul că pub-urile, barurile şi restaurantele vor trebui să închidă la ora 22:00 începând de joi" în Anglia, a anunţat luni seara Downing Street într-un comunicat de presă.

Numărul persoanelor care frecventează aceste unităţi ar urma de asemenea să fie redus deoarece "doar servirea la masă" va fi permisă, ar urma să mai anunţe guvernul după o reuniune de criză a executivul britanic în cursul dimineţii de marţi.

Restricţiile survin după ce şefii serviciilor medicale din cele patru provincii britanice au ridicat luni nivelul de alertă legat de virus la patru, de la trei cât era din luna iunie, ceea ce corespunde unui nivel de transmitere "ridicat sau în creştere exponenţială'.

Ţara europeană cu cele mai numeroase decese provocate de COVID-19, aproape 42.000, Marea Britanie este martora "dublării la fiecare şapte zile" a numărului de contaminări, a avertizat luni, într-o alocuţiune televizată, consilierul ştiinţific al guvernului Patrick Vallance.

Dacă epidemia urmează această curbă, "vom ajunge la 50.000 de cazuri zilnic la jumătatea lunii octombrie", faţă de aproximativ 6.000 în prezent conform estimărilor şi aceasta ar putea duce la "200 de decese pe zi sau mai mult la jumătatea lunii noiembrie", a estimat Vallance.

La apogeul pandemiei, Marea Britanie a înregistrat zilnic aproape 1.000 de decese.

Noile măsuri anunţate de Boris Johnson vor fi valabile doar pentru Anglia, fiecare provincie britanică adoptând propriile decizii cu privire la gestionarea crizei sanitare. Dar, potrivit Downing Street, Boris Johnson a vorbit luni telefonic cu premierii scoţian, galez şi nord-irlandez şi aceştia "au fost de acord să adopte o abordare cât mai mult posibil unificată în zilele următoare". Cei trei lideri sunt, de asemenea, invitaţi la reuniunea de criză consacrată răspunsului guvernului la revenirea epidemiei, programată marţi, înainte de intervenţia premierului Boris Johnson în parlament.

Premierul Boris Johnson se va adresa, de asemenea, naţiunii marţi seară, un discurs dedicat modalităţilor de combatere a virusului şi rolului populaţiei în limitare propagării acestuia, care va fi transmis în direct.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri