Petrolul a inceput sa se ieftineasca, marti si a alunecat inspre valoarea de 61 dolari/baril, dupa patru zile de scumpire consecutiva generata de tensiunile din cauza refuzului iranian de oprire a imbogatirii uraniului si de un val de frig in piata americana.

Barilul de titei tranzactionat pe piata americana a pierdut 22 de centi, la cotatia de 61,17 dolari, iar barilul de petrol Brent ppierdut 13 centi, la valoarea de 61,20 dolari.

Pretul petrolului a crescut usor in timpul ultimelor patru sedinte de tranzactionare, pentru prima data in acest an, si a atins, luni, cotatia maxima din acest an, de 61,75 dolari/baril.

Preturile petrolului au oscilat intre valoarea maxima de 78,40 dolari/baril din iulie 2006 si, respectiv, cea mai scazuta cotatie din ultimele 20 de luni, de 49,40 dolari, din ianuarie. Analistii tehnici de la Barclays Capital, care analizeaza miscarile trecute ale preturilor ca sa le estimeze pe cele viitoare, spun ca exista semnale optimiste.

"Este nevoie de o cotatie de 62,20/50 dolari/baril la inchiderea unei sedinte de tranzactionare, ca sa confirme semnalele de scumpire, tinta lunii martie fiind un pret de 65, poate chiar 68 dolari/barilul de petrol", spun analistii de la Barclays Capital.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Pretul petrolului, la un nivel minim record al ultimilor cinci ani