Atacul cu armă albă de la Paris soldat vineri cu doi răniţi constituie "în mod clar un act de terorism islamist", a declarat ministrul de interne Gerald Darmanin pe canalul France 2.

"Este strada unde era Charlie Hebdo, este modul de operare al teroriştilor islamişti, evident, sunt puţine îndoieli, este un nou atac sângeros împotriva ţării noastre", a adăugat ministrul, potrivit Agerpres. Darmanin a mai spus că a cerut poliţiei să analizeze dacă nu cumva ameninţarea actelor teroriste comise pe stradă a fost subestimată.

France Presse a relatat recent că încă cinci persoane au fost arestate preventiv în cadrul anchetei, citând surse judiciare. Suspecţii, toţi bărbaţi, au fost arestaţi cu prilejul unei razii din suburbia pariziană Pantin. În prezent, în custodia poliţiei se află şapte suspecţi în legătură cu acest atac.

În atacul de vineri au fost răniţi doi jurnalişti, angajaţi ai companiei Premieres Lignes, care se aflau într-o pauză de fumat.

Încă cinci bărbaţi plasaţi în arest preventiv

Cinci bărbaţi născuţi între 1983 şi 1996 au fost plasaţi în arest preventiv vineri în cadrul anchetei antiteroriste asupra atacului cu armă albă de la Paris, din faţa fostului sediu al Charlie Hebdo. Potrivit sursei citate, aceşti cinci bărbaţi au fost reţinuţi la Pantin, o suburbie pariziană, de către anchetatori, cu prilejul percheziţiei asupra unuia dintre presupusele domicilii ale principalului suspect în acest caz.

Cei cinci bărbaţi plasaţi în arest preventiv se adaugă principalului suspect şi unui alt bărbat, reţinuţi imediat după atac. O sursă din poliţie a declarat că unul dintre suspecţi este pakistanez, iar celălalt algerian. În atacul cu macetă au fost răniţi doi jurnalişti, angajaţi ai companiei Premieres Lignes, care se aflau într-o pauză de fumat.

Atacul comis vineri survine după ce Charlie Hebdo a făcut recent obiectul unor noi ameninţări după ce săptămânalul a republicat la 2 septembrie caricaturile cu profetul Mohamed, în perspectiva deschiderii, la 10 noiembrie, a procesului complicilor autorilor atacurilor jihadiste din ianuarie 2015.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri