După ce a minimizat în mod repetat severitatea pandemiei de Covid-19 și distribuit continuu afirmații false cu privire la noul coronavirus, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat, într-un nou interviu recent, faptul că el și familia sa nu intenționează să se vaccineze contra Covid-19, atunci când va fi disponibil un vaccin în acest sens.

CEO-ul Tesla a discutat despre opiniile sale cu privire la acest virus într-un interviu video acordat The New York Times. În timpul conversației, întrebat dacă el sau familia lui vor cumpăra un vaccin împotriva Covid-19, odată ce acesta va fi disponibil, Elon Musk a spus că nu va face acest lucru, deoarece "Covid-19 nu este un risc pentru mine și nici pentru familia mea".

Potrivit Business Insider, nu există însă nicio dovadă conform căreia Elon Musk sau familia sa sunt mai puțin predispuși să se infecteze cu virusul extrem de contagios care a ucis deja peste 200.000 de americani de toate vârstele.

Cât despre restricțiile impuse pentru a limita răspândirea, Elon Musk a declarat că s-a opus acestora de la bun început și că nu "au servit binelui comun".

"În esență, lucrul corect ar fi fost să nu existe restricții pentru întreaga țară, ci doar pentru cei care prezentau un risc ridicat, să fie puși în carantină până la trecerea furtunii", a spus Elon Musk, care a "prezis", de altfel, în martie că vor fi "aproape de zero cazuri noi" până la sfârșitul lunii aprilie.

Opinia lui Elon Musk cu privire la vaccinarea împotriva noului coronavirus reflectă, totodată, sentimentul unui număr mare de americani. Un sondaj, a relevat că o pondere de 33% dintre aceștia au spus că nu vor cumpăra un vaccin imediat ce va deveni disponibil, invocând îngrijorări cu privire la efectele secundare, iar 20% au specificat faptul că se opun vaccinurilor, în general.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri