Un mesaj audio distribuit pe un grup de WhatsApp a dus la o sentință cu pedeapsă la moarte prin spânzurare a unui bărbat din Nigeria, acuzat de insultare a profetului Mohammed, scrie Digi24.

Angajat al unui studio muzical, Yahaya Sharif-Aminu a fost condamnat la moarte prin spânzurare pe 10 august, după ce a fost acuzat de blasfemie de către un tribunal islamic din nordul Nigeriei, după ce acesta ar fi distribuit o melodie compusă de el pe WhatsApp.

Documentul hotărârii arată că Sharif-Aminu, în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat pentru că a făcut „o declarație împotriva profetului Mohammed într-un grup WhatsApp”, care este contrară Codului penal Sharia al statului Kano și este o infracțiune care este pedepsită cu moartea.

Sharif-Aminu, descris de prietenul său Kabiru Ibrahim, „bun, religios și supus”, a recunoscut acuzații de blasfemie în timpul procesului său, dar a spus că a făcut o greșeală.

Potrivit legii Sharia, o mărturisire voluntară este obligatorie. Avocații lui Sharif-Aminu, care s-au implicat în caz doar după condamnarea sa, spun că nu i s-a permis reprezentarea legală înainte sau în timpul procesului.

Guvernatorul statului Kano, Abdullahi Ganduje, le-a spus clericilor din Kano că va semna mandatul de moarte al lui Sharif-Aminu de îndată ce acesta va epuiza toate căile de atac.

Când știrile despre presupusa crimă a lui Sharif-Aminu au apărut la începutul acestui an, protestatarii au mers la casa familiei sale și au distrus-o, determinându-l pe tatăl său să fugă într-un oraș vecin, au declarat avocații săi pentru CNN. Sharif-Aminu s-a ascuns, potrivit Amnesty și avocaților săi, dar în martie a fost arestat de Corpul Hisbah, forța de poliție religioasă care aplică legea Sharia în statul Kano.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri