Actiunile Erste Bank au inchis sedinta bursiera de miercuri in usoara scadere fata de ziua anterioara, dupa ce grupul a afisat un profit record de 932 milioane euro, a promis dividende mai mari, iar bancile de investitii au lansat recomandari de cumparare, anunta NewsIn.

La finalul sedintei de tranzactionare cotatia actiunilor Erste Bank era 56,16 euro, in scadere cu 0,95% (0,54 euro) fata de sedinta anterioara. Indicii Bursei din Viena au scazut in acord cu evolutiile celorlalte burse din lume, care au fost contaminate de caderea Bursei din Shanghai.

Actiunile Erste Bank s-au tranzactionat miercuri la bursa din Viena in paralel cu anunturile companiei privind rezultatele finaciare pe anul trecut. Sedinta de tranzactionare a inceput la Viena la ora noua (ora zece la Bucuresti) si inca din deschidere actiunile Erste au scazut brusc, pana la un minim al zilei de 53,55 euro, dupa care a urmat o perioada de redresare, titlurile crescand progresiv pana la maximul zilei de 56,99 euro, atins in jurul orei 12, ora Austriei.

Din acel moment actiunile au scazut continuu pana la aproximativ 55,50 euro, in jurul orei 17. Ultima jumatate de ora a fost o perioada de redresare, actiunile inchizand la 56,16 euro, ceea ce semnifica o scadere cu 0,95% (0,54 euro) fata de sedinta anterioara. Au fost tranzactionate peste 3,7 milioane actiuni, iar valoarea tranzactionata a fost de peste 207,38 milioane euro.

Erste Bank AG, actionarul majoritar al BCR, a afisat un profit net record in 2006 de 932,2 milioane euro, in crestere cu 30,1% fata de rezultatul de 716,7 milioane euro din 2005, datorita performantelor bune ale subsidiarelor din Europa Centrala si de Est si unei inviorari a afacerii sale din Austria,arata rezultatele financiare ale Erste.

Porfitul net depaseste cu mai mult de 48 milioane euro asteptarile pietei, care estima un profit de 884 milioane euro pentru 2006, arata analistul Jiri Stanik de la banca de investitii Wood&Company.