Allianz, cel mai mare asigurator european, a anuntat ca planuieste sa intre pe piata de asigurari de viata din Japonia, deoarece compania prognozeaza o crestere a cererii in aceasta regiune, pe fondul numarului mare de pensionari.

Compania germana urmareste sa creeze o filiala care sa efectueze plati regulate celor asigurati, prin intermediul subsidiarelor bancare si ar putea crea, intr-un final, o companie de holding care sa ofere atat asigurari de viata cat si servicii in afara acestei sfere, a declarat un purtator de cuvant al companiei in Japonia, care a confirmat relatarile din cotidianul de afaceri Nikkei, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Allianz detine o filiala de asigurari locala, AllianzFire & Marine Insurance Japan, care nu se ocupa, insa, de asigurari de viata si a organizat deja o companie de pregatire in Tokyo.

Allianz spera sa inceapa operarea unei noi filiale de asigurari de viata, care va fi capitalizata la zeci de miliarde de yeni, la inceputul anului viitor, mai relata ziarul nipon. Purtatorul de cuvant a declarat ca data nu a fost inca stabilita si a refuzat sa comenteze capitalul implicat.

Directorul executiv al Allianz pentru Asia Pacifica, Bruce Bowers, a declarat, saptamana trecuta, ca grupul de asigurari estimeaza vanzari puternice pe piata cu dezvoltare rapida din Asia.

Afacerea cu asigurari de viata a Allianz in Asia a in registrat o crestere cu 17% a castigurilor in 2006. Pricipalele piete asiatice pentru Allianz sunt, in functie de vanzari, Coreea de Sud, Australia, Taiwan si India.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si