Grupul francez SocieteGenerale (SG) tinteste sa intre pe piata emergenta a sectorului bancar privat din China, ca parte a efortului vast de intrarea a companiei pe piata in plin avant, a declarat un director al grupului.

SocieteGenerale va anunta, saptamana viitoare, planul de incorporare interna in China, care a permis, recent, accesul bancilor straine la serviciile locale, a mai spus directorul citat de Reuters, dupa cum informeaza NewsIn."Intentionam sa continuam intrarea pe marile piete interne si, desigut, China este urmatoarea pe lista", a declarat directorul executiv pentru filiala globala de servicii bancare private a SG, Daniel Truchi.

SocieteGenerale, care este a sasea mare banca din zona euro, intentioneaza sa intre si pe pietele chinezesti de retail, corporatista si de investitii bancare, dupa obtinerea aprobarii autoritatilor, a mai spus Truchi."Sper ca decizia grupului SocieteGenerale va fi pusa, curand, in practica", a adaugat el.

Truchi a fost numit in functia de responsabilitate globala in ianuarie si a condus, anterior, afacerea de servicii bancare private din Asia a SG, o regiune pe care inca o supervizeaza.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si