Deutsche Telekom AG a anuntat, joi, ca planuieste sa faca achizitii care sa alimenteze cresterea, dupa ce liderul european al telecomunicatiilor a explicat scaderea de 43% a profitului net pentru 2006 prin competitia acerba si costurile salariale.

Noul directorul executiv al grupului, Rene Obermann, s-a angajat sa taie costurile si sa revitalizeze compania germana, anuntand punerea in vanzare a unor active precum companiile de internet din Franta, Spania sau turnurile radio din Germania si Statele Unite, informeaza NewsIn, citand Reuters.

"Ne vom concentra pe activele din strainatate pentru crestere", a declarat Rene Obermann, care a adaugat ca grupul doreste sa evalueze potentiale achizitii pentru serviciile de telefonie mobila in strainatate.

Deutsche Telekom a fost sugerat ca un posibil cumparator al unei parti din compania greceasca OTE, care detine active profitabile in estul Europei sau pentru filiala olandeza Orange a France Telecom, insa Obermann a refuzat sa dea detalii.

"Nici cele mai bune posibilitati de crestere de pe pietele straine nu ne vor aduce nimic pozitiv daca nu reusim sa stapanim eficienta si costurile de acasa", a declarat acesta.

Actiunile Deutsche Telekom au o tendinta de depreciere din ianuarie si au scazut, joi, cu 2,5%, pana la 13,22 de euro.

Cu toate ca a socat piata, la sfarsitul lunii ianuarie, cu o a doua avertizare legata de profit in sase luni, profitul net al Deutsche Telekom, de 3,17 miliarde de euro, a ratat tinta analistilor de 4,24 miliarde de euro. Veniturile au fost conforme asteptarilor, la 61,3 miliarde de euro.

Compania a dezamagit si o serie de investitori, deoarece a lasat neschimbate dividendele, la 0,72 euro pe actiune. "Au existat sperante pentru o surpriza placuta referitoare la dividende, insa acestea nu au fost indeplinite", a declarat analistul HVB, Thomas Friedrich.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri