Reprezentantii companiei PepsiCo si cei ai firmei Pepsi Bottling Group, cel mai mare imbuteliator de sucuri racoritoare produse de Pepsi din lume au anuntat ca au format o companie cu capital mixt in Rusia.

Imbuteliatorul Pepsi Bottling Group va detine partea majoritara a companiei cu capital mixt si va pastra conducerea operatiunilor zilnice.Compania cu capital mixt se numeste PR Beverages si include afacerile din Rusia ale producatorului de bauturi racoritoare PepsiCo si ale imbuteliatorului Pepsi Bottling, informeaza NewsIn.

Castigurile nete ale Pepsi au crescut, in al patrulea trimestru, cu 1,78 miliarde de dolari, respectiv cu 1,06 dolari pe actiune, de la 1,11 miliarde de dolari sau 65 de centi pe actiune, cu un an in urma. Venitul net a crescut de la 10,10 miliarde de dolari cu un an in urma la 10,38 miliarde de dolari.

Portofoliul divers al Pepsi, care detine afacerea cu snackuri a Frito Lay, cea cu cereale Quaker, bauturile pentru sportivi Gatorade si alte afaceri cu racoritoare, a ajutat compania, deoarece preocuparea din ce in ce mai mare pentru sanatate, de pe multe piete dezvoltate, a indepartat consumatorii de bauturile cu mult zahar catre apa sau suc de portocale.

Reprezentantii PepsiCo, care are sediul in Purchase, New York, au declarat ca estimeaza o crestere anuala a volumurilor vandute si a venitului net de aproximativ 5%, pentru anul curent si castiguri pe actiune de cel putin 3,30 dolari. Media estimarilor analistilor, pentru castigurile pe 2007, este de 3,31 dolari pe actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Adrian Lacatus, noul Commercial Senior Director al PepsiCo