O femeie din Canada a returnat niște artefacte pe care le-a luat din Pompei în 2005, motivând că acestea i-au adus doar ghinion. Femeia, identificată doar sub numele de Nicole, a înapoiat două plăci de mozaic alb, două bucăți de vază de amforă și o bucată de perete ceramic, împreună cu o scrisoare în care își exprima decizia, potrivit CNN.

„Voiam o parte de istorie, ce nu poate fi cumpărată”, a scris femeia în biletul său, menționând că, la acel timp, era ”tânără și fără minte”.

Odată ce s-a întors în Canada, după călătoria cu pricina, femeia a suferit intervenții chirurgicale în urma unei afecțiuni oncologice, iar familia sa s-a confruntat cu serioase probleme financiare.
Am luat o bucată de istorie, marcată de atâta energie negativă. Oameni au murit în moduri groaznice, iar eu am luat cu mine mărturii ale acelor vremuri”, a mai scris femeia.
Nicole face referire la erupția vulcanului Vezuviu, din anul 79 d. Hr., Pompei fiind acoperit cu roci, cenușă, gaze, mulți dintre rezidenții orașului fiind carbonizați.
Sursa Foto: CNN

Femeia a mai spus că a făcut cadou unu dintre artefacte unei prietene, pe care a anunțat-o de decizia sa. Nicole a menționat că nu știe dacă și aceasta va dori să returneze piesa.
”Suntem oameni buni și nu vreau ca acest blestem să mă urmărească pe mine sau pe familia mea. Iertați-mi nesăbuința din urmă cu câțiva ani”, a mai spus femeia.
De-a lungul timpului, mai mulți oameni au returnat diverse piese pe care le-au luat în timpul vizitelor, potrivit unui purtător de cuvând al parcului. Cu toții au invocat același lucru, faptul că acestea le-au adus numai ghinion.
În acest sens, reprezentanții parcului au selectat o serie de scrisori, pe care au expus-o în Anticariatul din Pompei. Deși artefactele nu au vreo însemnătate, scrisorile au atras atenția din punct de vedere arheologic.
Pompei este unul dintre cele mai faimoase situri istorice, asupra căruia arheologii încă lucrează. În februarie, binecunoscuta Casă a Îndrăgostiților (House of Lovers) și-a redeschis porțile după un proiect de restaurare de 40 de ani. Cladirea, una dintre cele mai interesante situri din Pompei, a fost închisă turiștilor în 1980, după ce a suferit serioase distrugeri în urma unui cutremur. Aceasta a fost redeschisă ca parte a proiectului Marele Pompei (Great Pompeii), început în 2014, cu scopul de a proteja orașul antic.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri