BASF, producator de substante si produse chimice, a inregistrat anul trecut vanzari cu 23% mai mari decat in 2005 datorita patrunderii in zone cu un profund caracter inovator.
BASF a raportat pentru anul trecut vanzari de peste 50 de miliarde euro (176 miliarde lei). Compania a obtinut un profit brut de peste 7,2 miliarde euro (peste 25 miliarde lei), cu 18% mai mare decat in 2005.

Rezultatele s-au datorat "achizitiilor noastre in domeniul catalizatorilor, substantelor chimice pentru constructii si rasinilor pentru vopsele si sisteme de imprimare", a declarat presedintele BASF, Dr. Jurgen Hambrecht, potrivit NewsIn. La aceasta crestere a vanzarilor de aproximativ 53 miliarde euro (186,56 miliarde lei), au contribuit si unitatile de business, achizitionate de BASF anul trecut.

BASF a castigat anul trecut o prima substantiala de 2,1 miliarde de euro pe costurile sale de capital. "BASF a rascumparat actiuni in valoare de aproape un miliard de euro, anul trecut", a declarat directorul financiar al companiei, Kurt Bock.

BASF face progrese in integrarea unitatilor de business pe care le-a achizitionat in 2006 si este pe cale sa finalizeze in mare masura acest proces, conform planului stabilit, spre jumatatea lui 2007. Compania estimeaza ca astfel va atinge energii suplimentare in valoare de aproximativ 290 milioane euro pe an pana in anul 2010.

BASF estimeaza pentru anul acesta o crestere economica globala de 3,2% si o una similara in productia chimica la nivel mondial (excluzand produsele farmaceutice), un pret mediu al petrolului de aproximativ 55 de dolari pe baril pentru titeiul Brent, cu o tendinta descendenta in anii urmatori, o rata medie de schimb euro/dolar de 1,30 de dolari per euro, rate moderat mai ridicate ale dobanzilor in cursul anului, in principal in Europa.

"In 2007, dorim sa crestem mai departe valoarea BASF si sa castigam o prima atragatoare pe costurile noastre de capital. Vom obtine energii suplimentare din unitatile de business recent achizitionate, din investitiile noastre in piete in curs de dezvoltare si din activitatile noastre extinse de cercetare si dezvoltare, a precizat Hambrecht.

De asemenea, comitetul executiv si comitetul director al BASF Aktiengesellschaft au decis sa propuna adunarii anuale ce va avea loc pe 26 aprilie 2007, transformarea BASF Aktiengesellschaft intr-o companie europeana (Societas Europaea, SE), cu numele de BASF SE. Cartierul general al companiei si birourile administrative principale vor ramane in Ludwigshafen, Germania.

Compania BASF este lider mondial in domeniul produselor chimice. Portofoliul sau include o gama diversa de produse printre care se numara substante chimice, materiale plastice, produse performante, produse agricole si substante chimice rafinate, precum si titei brut si gaze naturale. in 2005, BASF a avut aproximativ 95.000 angajati si a inregistrat vanzari de peste 42,7 miliarde euro. Actiunile BASF sunt tranzactionate la bursele din Frankfurt (BAS), Londra (BFA), New York (BF) si Zurich (AN).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri